Trænger din bolig til nyt tag?

31 marts 2022 Niels Geckler

advertorial

Husets tag er en vigtig del af det, der kaldes klimaskærmen, og engang imellem skal det skiftes ud. Derfor leder du måske efter nyt tag i Hemmet.

Taget på dit hus udgør sammen med vinduer, døre og ydermure det, man kalder for klimaskærmen. Det er simpelthen det, der beskytter husets indre og beboerne mod elementernes rasen, kulde, varme og vand ude fra. Derfor udsættes det naturligvis for lidt af hvert – ikke mindst på vore breddegrader, hvor der både er masser af nedbør af forskellig art og blæst, der nogen gange endda bliver til egentligt stormvejr.

Det er vigtigt, at man som boligejer løbende følger med i ens tags tilstand – er der revner, løse sten, begynder det at smuldre eller krakelere. Så kan der nemlig trænge fugt ind, der kan skade den underliggende konstruktion. 

nyt tag

Læg eventuelt nyt tag oven på det gamle

Selv om de fleste typer af tage kan holde til meget og holder en længere årrække er du engen imellem nødt til at få skiftet tag på huset. Det kan være en større udskrivning fordi det er et ganske omfattende projekt. Meget afhænger dog af, hvilken type tag du skal have på og om den underliggende konstruktion også trænger til udskiftning.

I visse tilfælde er det muligt at lægge et nyt tag uden på den eksisterende konstruktion uden at pille det gamle tage af først. På den måde sparer du tid og penge. Men der er ulemper ved at gøre det på den måde. Man kan ikke på samme måde følge med i tagets tilstand, fordi det ikke er til at komme til at se ydertaget indefra på samme måde. Derfor kan der udvikle sig råd og lignende, som man ikke kan nå at reagere på i tide fordi man ikke opdager det. Du skal også have sikret dig, at tagkonstruktionen faktisk kan bære vægten af det dobbelte tag. Det det jo ikke dimensioneret til i udgangspunktet.

Flere Nyheder