Flakkebjerg Efterskole – dyrk din passion og lær at tage ansvar i et stærkt fællesskab

16 februar 2017 admin

Flakkebjerg Efterskole er et rigtig godt tilbud til unge, som gerne vil tage 9. eller 10. klasse i nogle spændende og udviklende rammer, som giver de unge nogle andre kompetencer og oplevelser end dem, de møder i folkeskolen. På Flakkebjerg Efterskole er undervisningen tilrettelagt ud fra dannelsesidealet – det vil sige, at der er fokus på det hele menneske, som både har vilje, fornuft og passion. På Flakkebjerg Efterskole er undervisningen tilrettelagt på en måde, hvor du vælger en ud af 6 linjer, som danner par om de tre grundlæggende søjler: Politik, natur og kultur. Du lærer at mestre et bredt spektrum af kompetencer – faglige såvel som sociale. På Flakkebjerg Efterskole er fællesskabet meget vigtigt, og når du melder dig ind på skolen, forpligter du dig til at indgå i dette fællesskab, hvor du både selv bliver set og hørt og samtidig er forpligtet til at vise respekt for andre. Du vil i løbet af din tid på efterskolen møde mange nye menneske og indgå nye venskaber, samtidig med at du på det faglige plan udvikler dig og kan arbejde med det, du brænder for.

Dyrk din passion for kunst, politik eller naturvidenskab

Du kan vælge mellem 1 ud af 6 linjer, som er opdelt i tre søjler, når du tilmelder dig på skolen. Den kulturelle søjle består af ’Art’, som har fokus på billedkunst, installationer og foto, mens ’Performance’ handler om drama, teater og dans. Den politiske søjle består af ’Global’, som giver dig mulighed for at fordybe dig i politik og demokrati, mens ’Media’ er for dig, som gerne vil beskæftige dig med medier, journalistisk og film. Den naturvidenskabelige søjle består af ’Adventuresport’, der har fokus på samarbejde, sundhed og fysiske præstationer udendørs, mens ’Science’ tilbyder fordybelse i kemi/fysik, innovation og teknologi. De forskellige tilgange, som linjerne tilbyder, har et fælles mål om at skabe en bedre verden. Du vil som elev på Flakkebjerg Efterskole aktivt blive inddraget i at deltage i fællesskabet med henblik på at gøre en forskel både på efterskolen og i fremtiden.

Tilmeldingsblanket og Åbent Hus-arrangement

Hvis du gerne vil vide mere om, hvorvidt Flakkebjerg Efterskole er noget for dig, så er du velkommen til skolens Åbent Hus-arrangement. Dermed får du mulighed for at få indblik i skolen værdier og spændende tilbud. Ønsker du at blive optaget på http://www.flakkebjergefterskole.dk/, så findes der en tilmeldingsblanket på hjemmesiden, som du kan udfylde, og derefter vil skolen give dig besked om, hvorvidt der er plads. Du skal betale et tilmeldingsgebyr på 1.200 kr. for at reservere pladsen. Hvis du får en ventelisteplads, er der intet gebyr. Du skal til en optagelsessamtale på skolen, hvor du får mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål. Hvis du får afslag på optagelse eller fortryder din tilmelding, refunderes enten hele gebyret eller en del af det.

 

Flere nyheder