Få luft i økonomien med et online forbrugslån

11 oktober 2021 Astrid Pedersen

advertorial

Har du brug for at strække de hjemlige finanser i en periode? Så kan du overveje et forbrugslån.

Hvem kan optage forbrugslån?

Alle mennesker, som er over atten år og fast bosiddende i Danmark, har mulighed for at ansøge om – og blive godkendt til optagelse af – et online forbrugslån.

Der er selvfølgelig forskel på hvilke krav de enkelte låneudbydere stiller til låntager. I visse tilfælde skal du ved hjælp af NemID kunne dokumentere at du ikke står opført hos RKI (Ribers Kredit Information) eller i Debitor Registret. Andre banker og pengeinstitutter, som tilbyder lån online, sætter andre aldersgrænser, og kan kræve at du er over for eksempel 21 år gammel.

Du kan også komme ud for at skulle dokumentere en fast indkomst, for eksempel ved hjælp af lønsedler. Og endelig vil mange långiver, især i forbindelse med udlån af større beløb, gerne have at du kan stille sikkerhed i fast ejendom, bil, båd eller motorcykel.

Pas på lånehajer og ågerkarle

Der findes også långivere som ikke stiller krav om sikkerhed eller fast indkomst i forbindelse med ansøgning om et online forbrugslån. Typisk vil renterne på et lån fra en sådan låneudbyder være højere, da banken eller pengeinstituttet gerne vil være sikker på at få sine penge igen.

Du bør under alle omstændigheder tage dig i agt hvis en låneudbyder lover guld og grønne skove i form af rente eller afdrags fri perioder. Et billigt lån kan godt gå hen og blive rigtig dyrt hvis du låner penge online af den forkerte udbyder.

Derfor skal du altid sikre dig at din långiver er godkendt at Finanstilsynet, og dermed forpligtet til at følge de etiske og professionelle retningslinjer inden for området. Blandt disse långivere finder du eksempelvis Ikano Bank. Du kan læse mere, og ansøge om et online forbrugslån, via hjemmesiden ikanobank.dk

Flere Nyheder

24 august 2015

Ny akasse

25 juni 2015

Barndomsminder