Alkoholbehandling: Hvad kan det gøre?

09 september 2020 Cecilie Mortensen

Alkohol er en af de ting, som man ofte ser, når der er sociale arrangementer. Men selvfølgelig også hvis man bare skal have en hyggelig aften med familie og venner. Med andre ord så dukker alkohol ofte op i mange forskellige sammenhænge. Men rent faktisk så er alkohol et utrolig skadende rusmiddel, når man først har udviklet et misbrug. Jo længere tid man har et alkoholmisbrug, desto mere kan kroppen få langvarige skader. Det er også en god grund til, at man skal komme i alkoholbehandling. 

Derfor skal man opsøge alkoholbehandling

Når man opsøger alkoholbehandling, så kommer man i et forløb, hvor man kommer på afrusning. For første skridt er selvfølgelig, at kroppen skal afvænnes og at man skal stoppe med at indtage alkohol. 

Det fysiske aspekt er dog kun en af tingene, der skal arbejdes med, når man er i alkoholbehandling. For det meste så får man skræddersyet et forløb, hvor der også tages hånd om de psykiske udfordringer, der kan være gode at tage fat i. Den psykiske del af et misbrug er nemlig utrolig vigtigt at arbejde med også, hvis man skal komme ud af misbruget på sigt. 

Når man kommer i alkoholbehandling, så har man mulighed for at finde sig selv igen og komme tilbage til et helt nyt liv. Når man har haft en hverdag, som har været præget af beruselse og alkohol, så er det klart, at meget af ens energi også har været brugt på, hvornår man kan komme til at drikke næste gang også.

I løbet af et misbrug kan det også have været svært at opretholde normale og velfungerende relation – for som sagt så er alkoholen for det meste førsteprioriteten i ens liv. Derfor kan ens relationer have været præget af svigt og brudte løfter, som man skal finde tilbage til bagefter. 

Flere Nyheder

24 august 2015

Ny akasse

25 juni 2015

Barndomsminder